Welkom op Pluym's blog

Welkom op Pluym's blog

donderdag 26 mei 2016

Racisme: hot or not?

De koloniale tijden, de holocaust en apartheid. Ze behoren gelukkig tot het verleden. Maar valt racisme volledig uit te bannen? We maken ons erg druk de laatste dagen in ons piepklein kikkerlandje. Op dat stukje modder aan de Noordzee bestaat een hardnekkig soort idealisme: iedereen is gelijk en iedere mening telt.

Als je Nederland vergelijkt met de rest van de wereld weet je dat het (nog) lang zo slecht niet gaat met die gelijkheid, openheid en vrijheid. Neem bijvoorbeeld Rusland, ooit het uithangbord voor gelijkheid. In dat land geldt alleen nog het recht der sterkste. Het woord racisme hoor je nooit, als dat woord al bestaat! Daar schuwt men niet om mensen met een tintje als reclamezuil voor een zonnestudio te gebruiken. Homo's, andere kleurtjes, religies en meningen ziet men als het kwaad van alles en dient bestreden te worden.

Gaan wij ook deze kant op? Gezien het aantal virtuele zetels waar dat geblondeerde Limburgse keffertje met zijn anti-islamitische bullshit inmiddels op staat zou je haast denken van wel. Oh wat zijn we bang dat onze tradities en gewoontes er aan gaan! Over welke tradities hebben we het dan?
Die van de VOC? Ja helaas, die goeie ouwe tijd van slaven verhandelen en complete werelddelen uitbuiten en om zeep helpen komt niet meer terug.
Koekhappen? Zaklopen? Dodenherdenking? Trek daar liever vandaag dan morgen de stekker er maar van uit! Patriottisme hier in Nederland aanwakkeren lijkt me een eng iets, minstens zo eng als de sharia invoeren.

Blijft over dat Sinterklaas dingetje. Alsof dat de laatste traditie is waar we ons aan vast moeten blijven houden. Aan tradities valt nu eenmaal niet te tornen. Je zou, in een zuiver hypothetische schets kunnen, denken dat je niet moet gaan zeiken over lawaai als je naast een vliegveld gaat wonen, dat vliegveld is er namelijk alleen voor vliegtuigen.
Het zou dan toch overbodig moeten zijn om die vliegtuigen extra demonstratierondjes te laten vliegen om voor alle duidelijkheid aan te tonen dat mensen naast een vliegveld wonen?

Sinterklaas is naar mijn mening geen racistisch iets maar ook zeker niet een traditie om extra te benadrukken. Dus leden van DENK en PVV hou er toch mee op! Ga niet zeiken over die vliegtuigen en ga niet meer vliegbewegingen maken dan nodig is stelletje kleuters!

Krijgen we zo racisme de wereld uit? Ik ben bang van niet. Maar je kan het in ieder geval uit je hoofd bannen. Regelrechte racisme is voor rattenbreinen! En mensen die zich door zwarte Piet gekwetst voelen, kom op! Zwarte schmink is er niet om een huidskleur belachelijk mee te maken! Ik wens een ieder er veel succes mee!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten