Welkom op Pluym's blog

Welkom op Pluym's blog

zaterdag 11 oktober 2014

Oranje kan écht niet meer!

Als trotse Dordtenaar kan ik met deze primeur niet blij zijn. We hadden al bijna de primeur met het eerste ebola geval (vals alarm gelukkig) van Nederland. Op 27 april 2015 is het de aftrap van Koningsdag nieuwe stijl in onze mooie stad. Heel gedurfd van meneer van Oranje-Nassau om zijn verjaardag in de Rebubliek Dordrecht te vieren. Zelfs een geharde man als Vladimir Poetin zie je dat niet gauw doen in -laten we zeggen- Tjetjenië. Ik hoop dat Wil-Lex eens goed naar het standbeeld van de Dordtse gebroeders de Witt zal kijken. Zonder hun wrede dood in 1672 zou Nederland er misschien heel anders uit gezien hebben.

Tevens word ik nog steeds niet wijzer wat die nieuwe stijl nou inhoudt. De eerste Koningsdag dit jaar hebben we 3 dagen eerder gevierd dan het jaar ervoor en behalve dat het minder lekker bekt dan Koninginnedag komt het op hetzelfde neer: belachelijk dronken worden. Tja ook republikeinen zijn een hypocriet volk, al valt er niets te vieren, feestjes blijven leuk.
Juist omdat het niet meer behelst dan in het oranje gekleed het op een comazuipen zetten is het net alsof er een WK of EK aan de gang is maar dan zonder voetbal. Koningsdag 2.0 gaat daar helemaal niets aan veranderen.

Gelukkig heeft Nederland van alle volken met grote afstand de meest gedegenereerde cultuur in de wereld. Waar  traditie en dogma overal hand-in-hand gaan stellen wij de onze ter discussie, getriggerd door een handjevol tegenstanders. Gesterkt door dat feit durf ik nu ook wel een poging te wagen: BOYCOT ORANJE MET KONINGSDAG!

Dat we onze naam niet meer automatisch aan een kleur verbinden heeft Zwarte Piet wel bewezen, dus waarom wel oranje bij de Nassau's? Oranje is de kleur van noeste arbeid, van de wegwerkers, de vuilnismannen, de havenarbeiders. De kleur oranje zou gereserveerd moeten zijn voor vier dagen later. Het is kwetsend dat wij de kleur van onze arbeiderstenue moeten dragen voor hen wiens arbeid alleen bestaat uit snoepreisjes naar het buitenland  maken en daar nog royaal -van onze centen- voor betaald krijgen ook. Dit is slavernij anno 2014!

Schmink Piet maar oranje, hij werkt er tenminste voor. Laten wij in het zwart als teken van rouw op "koningsdag nieuwe stijl" 500 jaar onderdrukking en afpersing door de oranje maffia herdenken. Want oranje op 27 april is als varkenvlees op offerfeest. Hoewel wij een vooraanstaand land zijn in het foei roepen naar landen die het niet zo nauw nemen met mensen, homo of dierenrechten, tolereren we dus wel een clan die zich boven de mensheid menen te posteren. 

En nu maar hopen dat er iemand bij de VN nu ook eens even aan ons denkt. Mevrouwtje Verene Shepherd, luistert u ook even mee?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten