Welkom op Pluym's blog

Welkom op Pluym's blog

dinsdag 20 mei 2014

Roes II: Dordt kicks ass again!

Na het weergaloze succes van het het eerste schaakteam van De Willige Dame 1 valt er in onze historische stad weer een feestje te vieren. FC Dordrecht is dan net geen kampioen geworden: ze hebben toch maar mooi promotie afgedwongen naar de eredivisie door in de nacompetitie eerst met VVV-Venlo af te rekenen om vervolgens Sparta-Rotterdam een gevoelige slag toe te brengen.

Helaas is er volgend seizoen geen smaakmaker meer in de Jupiler league, geen enkele club domineerde zoals FC Dordt. Liefhebbers van het 2e niveau moeten zich volgend seizoen zien te vermaken met 4 Limburgse clubs, een Brabantse en Gelderse nieuwkomer en natuurlijk een stel laagvliegers uit Rotterdam Spangen die massaal huilie-hulie deden na de wedstrijd tegen Dordt. Wat een waardeloos systeem is dat toch met periodetitels en nacompetitie! Zo geef je zelfs de nummer 16 kans op promotie, terwijl de nummer 16 in de eredivisie is gedegradeerd!

FC Dordt is dus na 20 jaar weer terug in de eredivisie, ik realiseer me dat een hele generatie dit niet eens heeft meegemaakt of kan herinneren. Nou kids, dat was dus het seizoen '94/'95 hetzelfde seizoen dat Ajax zo'n beetje alles won (incl. champions league) behalve de halve bekerfinale (hadden ze aan Mike Obiku te danken) Legendarische mannen als Adri van Tiggelen en Cor Lems speelden toen hun laatste seizoen van hun cariƫrre. Nog een paar bekende namen van, toen nog Dordrecht '90: Maarten Atmodikoro, Reinier Robbemond, Romeo Wouden, Leo Koswal, Virgil Breedveld en Michel Langerak.

Het seizoen begon zeer euforisch met een 1-1 gelijkspel tegen Feyenoord, een hilarische wedstrijd waar die zuid Rotterdammers nog maar met 8 man de 90 minuten haalde. Daarna duurde het een maand of 3 eer er weer iets te juichen viel. Dordt werd hierna wel steeds sterker maar omdat mede aspirant-degradant Go Ahead Eagles ook een goeie eindspurt inzette was directe degradatie voor Dordt een feit om pas in 2014 terug te keren.

Wat hebben De Willige Dame en FC Dordrecht met elkaar gemeen?
Dat ze uit Dordt komen dus, dat ze allebei zijn gepromoveerd, dat ze beiden op een dinsdag gehuldigd zijn (wat is dat nou voor een dag? Dat je vroeger op dinsdag gratis kon trouwen zegt genoeg!) Dat ze het nooit langer dan 1 seizoen op het hoogste niveau hebben gepresteerd en dat ze nu allebei van de daken schreeuwen dat volgend seizoen anders zal zijn!

Dordtenaren, verenig u! Kennelijk maken wij als stad op dit moment zo'n verpletterende indruk dat de rest van Nederland denkt dat wij een buitenwijk van Rotterdam zijn. Dat hebben we natuurlijk aan die onthersende sportverslaggevers te danken, die buiten een potje voetbal de knowhow van een cornervlag bezitten. DORDT IS DORDT! Rotterdam was een naar koeienstront stinkende verzameling plaggenhutten toen Dordt al een florerende handelsstad was.

Maar volgend seizoen zal heel Nederland weten waar Dordrecht ligt! Voor tokkies die niet kaart kunnen lezen of nog de TomTom aan het uitvogelen zijn: TUSSEN DE MERWEDE, OUDE MAAS, DORDTSCHE KIL, HOLLANDS DIEP EN DE NIEUWE MERWEDE......KUT!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten