Welkom op Pluym's blog

Welkom op Pluym's blog

donderdag 20 maart 2014

De tol van het succes

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 te Dordrecht, een droomscenario:

Debutant Allerbeste Voor Dordrecht boekt een eclatant succes en haalt 99,7% van alle stemmen. De partij van Marcel Pluymert staat voor onafhankelijkheid, het invoeren van het Dordts dialect als officiële taal en het deporteren van niet Dordtenaren. Met klinkende slogans als "In Dordt spreekie Dordts" en "Dordt vôhr Dordtenaruh"  wist de partij bijna de volledige stad achter zich te scharen.

De voorzitter houdt nadat alle stemmen geteld zijn  een "siegspeech" in zijn favoriete etablissement Merz.

"Willen wij hier in Dordt meer of minder Nederland?"

Het publiek scandeert enthousiast:

"minder...minder...minder!"

"Willen wij hier in Dordt meer of minder megalomane bouwprojecten?"

En wederom klinkt het:

"minder...minder...minder"

"En tot slot, ik mag het eigenlijk niet zeggen maar ik doe het lekker toch....willen wij hier in Dordt meer of minder Zwijndrechtenaren, Papendrechters, Ambachters, baggeraars en andere niet noemenswaardige boeren?"

Op dit moment raakt het publiek pas echt in extase:

MINDER....MINDER...MINDER!!!!

"Ok, dan gaan we dat regelen!"

Het werd nog laat en onrustig aan de Korte Kalkhaven.

Meteen na zijn toespraak klonk er ook verontwaardiging uit de regio. Men beticht "de Putin van Dordrecht"  van haatzaaien, racisme en xenofobie. In extreme gevallen wordt hij zelfs in één adem met Geert Wilders genoemd. Pluymert kolkt echter van woede als die vergelijking ter berde komt. "Ik wil niet vergeleken worden met iemand die zijn half-Indonesische afkomst verdoezelt met een peroxide pisnichten kapsel!"  Referenend aan zijn eigen half Indonesische afkomst.

Na het succes komen er de problemen. De deportatie van niet geboren Dordtenaren is een "hell of a job" en brengt nare herinneringen van WO II en Bosnië naar boven. Ook is de situatie flink verhard en heeft "der Führer" inmiddels serieuze dreigementen ontvangen van militante Heerjansdammers en fundamentalistische Hoeksewaarders.
Eigenlijk wil niemand dit in Dordt, zij wilden slechts een beetje aandacht voor hun situatie maar hebben nu een monster gecreërd.

Ook de bestuursleden van het AVD twijfelen aan het narcistisch en fascistisch gedrag van zijne heerlijkheid de voorzitter. Zij wilden slechts meeliften met het succes en hadden de gevolgen vantevoren zeker "nicht gewüsst"

Als er één ding pijnlijk duidelijk wordt is dat het geen zin heeft om problemen op te lossen door een zondebok aan te wijzen. Men zou alleen al blij met deze "zondebokken" moeten zijn omdat de kans dan minder is om het zelf te worden!  De schuld bij een ander neerleggen is echter zo oud als de mensheid zelf. De geschiedenis heeft toch wel uitgewezen dat daar geen genocide tegen op kan?

Toch staat er eens in de zoveel tijd zo'n gefrustreerd figuur op die zich, het liefst met zijn portret op elke straathoek, genoodzaakt voelt zich op te werpen als redder van de natie.. Van al deze figuren is er geen één als zodanig de geschiedenisboeken ingegaan. Hen wacht meestal een miserabel, van paranoia geïmplodeerd einde in één of andere bunker, dood, verderf, schuld en schande achterlatend.

Hopelijk is het nog niet te laat voor Dordrecht. Nederland dreigt namelijk met sancties als reisverboden en bevriezing van tegoeden en laten we wel zijn, dat wil toch helemaal niemand?

1 opmerking: