Welkom op Pluym's blog

Welkom op Pluym's blog

donderdag 4 september 2014

Zuidertrek

Henk Westbroek had het in de jaren ’80 al goed begrepen, er is een beter leven bij onze zuiderburen. Nederland wordt zeker te benauwd en België is niet alleen beter omdat iedereen daar lacht en het taaltje zo zacht is.

Wat dacht u van een zeer betaalbare zorgpremie? Veel minder betalen voor huisvesting en autorijden? Beter en goedkoper onderwijs? Niet om de haverklap geflitst worden? Dit zijn slechts de kleine voordeeltjes. Want wat dacht u van de terughoudendheid van onze Vlaamse taalbroeders? Hoe fijn klinkt het om niet meer met ons vingertje te hoeven wijzen. Om niet meer haantje de voorste hoeven te zijn. Dat je geen drukte hoeft te maken als we wéér het WK en EK voetbal of het songfestival niet hebben gewonnen. Veel minder geconfronteerd worden met ellenlange, zinloze, mierenneukerige zeikdiscussies, waar uiteraard van je verlangd wordt daar een mening over te hebben.

Gewoon op 5 december Sinterklaas vieren zonder enige gene. Zwarte Piet hoeft niet halfzwart, geel, groen, blauw, zonder rode lippen, kroeshaar of oorbellen. Mevrouwtje Shepherd van de VN wist al te goed dat wij Nederlanders het juiste volk zijn om haar waanideeën “15 minutes of fame” te geven. Want wij “nuchtere” Hollanders hebben haar hersenscheten inmiddels opgeblazen tot orkaankrachtige proporties. Echter het bestaan van België is haar waarschijnlijk niet doorgedrongen of wist ze dat men daar hooguit de schouders op zullen halen. Qua nuchterheid kunnen wij nog veel leren want het even malle pietitie kreeg in no time 2000k likes, Twee miljoen volwassen mensen wiens hart scheurt als er geen zwart geschminkte Pipo meer zou zijn geeft te denken.

Misschien was het ons bespaard gebleven als wij eens een voldoende scoren tijdens een lesje nederigheid. De Belgen zijn een benijdenswaardig volk zo in de luwte van dat misplaatste gepeupel ten noorden. Toch voelen wij ons nog steeds te goed om met Vlaanderen vergeleken te worden. Want de wegen lijken op Goudse gatenkaas en de bebouwing is geen eenheidsworst . De politici vinden wij er corrupt, ook al worden we hier tot het bot uitgekleed en toen hielden de argumenten wel op. Het wordt tijd om te concluderen dat wij beter af zijn als wij ons oranje inruilen voor het duivelse rood. Het is dat ik te verkocht ben aan mijn eigen stad, het wonderschone Dordrecht maar soms betrap ik me op het idee dat de Belgische grens best eens 50 km omhoog had mogen kruipen.




(dit stukje is ingezonden naar Metro voor de lezerscolumn wedstrijd, vriendelijk dank als u op mij wilt stemmen! Marcel)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten